ГО «Українська Ініціатива» розглядає перспективи співпраці з Посольством Японії в Україні

Під час урочистого заходу, влаштованого 5 липня 2017 року Посольством Республіки Естонія в Україні з нагоди початку головування Естонії в Раді ЄС, голова правління ГО «Українська Ініціатива» Юрій Косенко поспілкувався з аташе Посольства Японії в Україні, паном Ейічі Іто.

Оскільки Японія послідовно та непохитно підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, а 2017 рік оголошено роком Японії в Україні, Юрій Косенко обговорив з паном Ейічі Іто можливість проведення спільних заходів, на кшталт аналізу книжки відомого японського дослідника Х. Куромії про Донбас (написана ще до Революції Гідності), літературних вечорів, присвячених творчості класиків японської літератури Ісікави Такубоку, Акутагави Рюноске, Арівари Наріхіри та Камо-но Тьомея, заходів, присвячених геніям світової науки Кітазато Сібасабури та Хантаро Нагаоки, аналізу твору японського діяча XVIII сторіччя Кацурагави Хосю «Хокуса бунряку», у якому подається японське бачення огидної сутності російського імперіалізму.

За підсумками бесіди було вирішено підготувати й надіслати офіційного листа з пропозиціями до Посольства Японії в Україні, після розгляду якого, можливо, будуть обрані та реалізовані конкретні заходи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.