Посол України в Республіці Індонезія відвідав Посольство Республіки Суринам в Індонезії

5 січня 2022 Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Індонезія Василь Гамянін здійснив робочий візит в Посольство Республіки Суринам в Індонезії.

Під час спілкування з тимчасово повіреною у справах Суринаму в Індонезії пані Шандрою Мульєр-Ангулал, окрім іншого, пан Василь Гамянін передав їй календарі та постери із серії «Суринам в обличчях», що були виготовлені Правлінням ГО «Українська Ініціатива», та розповів про сутність культурно-просвітницької програми «Суринамський інфлюкс».

За підсумками зустрічі, пані Шандра Мульєр-Ангулал пообіцяла надіслати депешу в Парамарібо й проінформувати МЗС Суринаму про діяльність та ініціативи друзів Суринаму в Україні. Сподіваємося, ця подія знаменуватиме налагодження безпосередніх горизонтальних зв’язків між громадянськими суспільствами України та Суринаму. Візит пана Василя Гамяніна в Посольство Суринаму мав серйозне підґрунтя, оскільки, за різними даними, від 15% до 25% населення Суринаму становлять вихідці з території сучасної Індонезії, а саме яванці, котрі опинилися там ще наприкінці 19-го сторіччя, а в районі Лампунг оселилися громади яванців-репатріантів, котрі повернулися в Індонезію з Суринаму після здобуття незалежності Індонезією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.