У Сватовому згадували сторінки історії боротьби за Українську Державність

26 липня 2018 року у місті Сватове (Луганська область) відбувся захід на тему «Літопис українського Донбасу: нові сторінки історії боротьби за Українську Державність на теренах Сватівського району».

З головною доповіддю виступив голова правління ГО «Українська Ініціатива» Юрій Косенко, який ознайомив присутніх із маловідомими спогадами учасників Визвольних Змагань 1917–1921 років Валентина Сім'янцева та Степана Самійленка, які стосуються безпосередньо міста Сватове та нинішнього Сватівського району, описують бої з російсько-більшовицькими загарбниками та процеси, які відбувалися в суспільстві.

Окрім того, Ю. Косенко детальніше зупинився на постаті героя бою під Крутами Семена Лощенка, який народився на території нинішнього Антрацитівського району і також бував на Сватівщині. Після доповіді відбулося обговорення почутого.

Захід відбувся за сприяння Сватівської РДА та Сватівської районної ради, Міністерства інформаційної політики України (на початку заходу присутні мали змогу переглянути 2 відеоролики, виготовлені на замовлення МІП, із циклу «Літопис українського Донбасу») та місцевого осередку ГО «Українська Ініціатива» (керівник Олег Якубов).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.