«Українська Ініціатива» провела широку кампанію з поширення видань Українського інституту національної пам’яті

16 квітня 2018 року Український інститут національної пам'яті передав правлінню ГО «Українська Ініціатива» велику партію літератури та інших інформаційних поліграфічних матеріалів для поширення та використання під час різноманітних заходів.

За це правління організації висловило щиру подяку керівництву та співробітникам Інституту, зокрема, панові Владиславу Куценку, та провело активну роботу з поширення наданих матеріалів у різних куточках України.

18 квітня члени правління ГО «Українська Ініціатива» Юрій Косенко та Ольга Тимчишин під час робочої поїздки в місто Березань (Київська область) передали літературу й поліграфічні матеріали від Українського інституту національної пам’яті директору Березанського краєзнавчого музею Галині Лаврентіївні Рих.

23 квітня керівник осередку ГО «Українська Ініціатива» у Вінницькій області Тетяна Ястремська передала комплект літератури у Барську центральну районну бібліотеку (м. Бар, Вінницька область).

24 квітня в Соледарі (Бахмутський район, Донецька область) завдяки зусиллям місцевої вчительки й громадської активістки пані Наталії Тищук повний комплект переданої ГО «Українська Ініціатива» літератури й поліграфічних матеріалів отримала бібліотека школи №13 м. Соледара. Більшу частину надісланого становили матеріали, надані організації Українським інститутом національної пам'яті, решта — різні видання ГО «Українська Ініціатива».

24 квітня низку матеріалів від ГО «Українська Ініціатива» отримав Покровський історичний музей (м. Покровськ, Донецька область) на чолі з директором Ангеліною Рожковою. Зокрема, до музею було передано картину «Мапа Катеринославської губернії», яку люб'язно подарував організації дослідник і краєзнавець з Прилуччини Віктор Моренець, а також добірку літератури, наданої ГО «Українська Ініціатива» для поширення Українським інститутом національної пам'яті. Висловлюємо найкращі побажання чудовому колективу Покровського історичного музею та його сподіваємося на подальшу плідну співпрацю.

24–25 квітня члени правління ГО «Українська Ініціатива» Юрій Косенко та Ольга Тимчишин передали бібліотеці №15 та бібліотеці «Деміївська» (м. Київ) комплекти літератури, серед яких здійснені організацією видання, а також матеріали, надані Українським інститутом національної пам'яті. Директор бібліотеки №15 Алла Іванівна Дубенюк отримала також комплект плакатів «Воїни», який буде використано у музейному куточку, присвяченому пам'яті загиблого в Донецькому аеропорту вояка О. Дурмасенка, — цей куточок постійно відвідується школярами та читачами бібліотеки.

23–26 квітня керівник осередку ГО «Українська Ініціатива» у Донецькій області Олена Василенко здійснила низку вкрай важливих акцій з поширення наданої Українським інститутом національної пам’яті літератури. Як звітує пані Олена, «23 квітня 2018 року відділом національного виховання та європейської інтеграції департаменту освіти і науки Донецької обдержадміністрації, спільно з відділом національного виховання Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, проведена нарада для методистів з виховної роботи відділів освіти міст, районів та ОТГ північного сектору за темою “Національно-патріотичне виховання в області: досвід роботи та вектори розвитку”. На порядку денному було обговорення нагальних питань, зокрема, підготовка команд до участі у Всеукраїнській дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі “Сокіл” (“Джура”), результати моніторингового дослідження рівня сформованості національної свідомості молоді, музейна педагогіка як засіб національно-патріотичного виховання тощо. Всі учасники наради отримали комплект методичних матеріалів з питань національно-патріотичного виховання, які, безумовно, стануть у нагоді в освітньому процесі, просвітницькій діяльності, допоможуть в оновленні експозицій музейних кімнат і музеїв закладів освіти області: “Збірка рекомендацій до відзначення пам'ятних дат у загальноосвітніх навчальних закладах”; брошури “100 років боротьби. Українська революція 1917-1921 рр”, “УПА — відповідь нескореного народу. Книга-каталог виставки”, “Україна у Другій світовій війні”».

23 квітня нею було вручено зазначені матеріали не тільки методистам, відповідальним за національно-патріотичне виховання в містах, районах та ОТГ північної зони Донецької області, а й представникам відділу національного виховання Донецького інституту післядипломної педагогічної освіти (Завідувач Дубяга Андрій Павлович; методист Золотар Олена Валеріївна).

25 квітня представники Донецького обласного ІППО (А.П. Дубяга та О.В. Золотар) під час наради з питань національно-патріотичного виховання для методистів з виховної роботи південної зони Донецької області (Маріуполь та райони) роздали отримані напередодні від ГО «Українська ініціатива» та Українського інституту національної пам'яті матеріали. Таким чином, поширенням літератури було охоплено всі методичні служби міст, районів та ОТГ Донецької області (30 комплектів для північної зони, 7 — для південної, 1 — для ДонІППО).

26 квітня керівник осередку ГО «Українська Ініціатива» у Сватівському районі (Луганська область) Олег Якубов передав комплект отриманої організацією літератури, а також видань організації у Сватівську центральну бібліотеку. Окрім того, з керівництвом бібліотеки було досягнено домовленості щодо проведення публічних заходів національно-патріотичного спрямування у травні–червні поточного року.

26 квітня літературу, отриману ГО «Українська Ініціатива» для поширення від Українського інституту національної пам'яті, а також ту, що була видана організацією, почали поширювати члени ГО «Бахмут Український» Світлана Кравченко й Вікторія Бак у Бахмуті (Донецька область). Процес продовжиться 8 травня, під час публічного заходу, присвяченого Дню пам'яті жертв Другої світової війни.

26 квітня в Краматорську (Донецька область) відбулася ІІ регіональна студентська конференція Краматорсько-Слов'янського регіону «Українська революція — 100 років (1917–1921 роки)». Активну й безпосередню участь у підготовці й організації заходу взяли члени ГО «Українська Ініціатива», історики за фахом, Марина Бурлачка (м. Краматорськ) та Тетяна Лисак (повноважний представник у м. Слов'янськ), за сприяння керівника осередку ГО «Українська Ініціатива» в Донецькій області Олени Василенко. Учасники конференції отримали від активістів комплекти літератури, наданої організації для поширення Українським інститутом національної пам'яті. Особливо стали в нагоді якісні брошури «100 років боротьби. Українська революція 1917–1921 рр.».

26 квітня матеріали, підготовані Українським інститутом національної пам’яті та передані ГО «Українська ініціатива», були використані під час урочистого патріотичного заходу «Україна – морська держава», який з нагоди 100-х роковин підняття українських прапорів на військових кораблях Чорноморського флоту в Севастополі підготували і провели учні 8-А класу Новороздільської ЗОШ І-ІІІст. №2 разом із Людмилою Мирославівною Тимчишин, заступником директора з НВР. Окрім того, літературу від УІНП було розповсюджено в Миколаєві та Новому Роздолі (Львівська область), а також надано окремим активістам осередку організації у Львівській області.

2 травня повноважний представник ГО «Українська Ініціатива» у смт Короп та Коропському районі, очільник відділу культури і туризму Коропської РДА Сергій Семенов передав надану Українським інститутом національної пам'яті літературу в Центральну районну бібліотеку. Правління ГО «Українська Ініціатива» отримало лист-подяку від співробітників бібліотеки, у якому, зокрема, зазначено: 

«Найпродуктивніша та найцікавіша робота бібліотеки – це робота у співпраці з іншими організаціями та установами. Коропській центральній районній бібліотеці дуже поталанило познайомитись і в подальшому співпрацювати з ГО "Українська Ініціатива" та членами її правління Косенко Ю., Тимчишин О. – віддані своїй справі, вони завжди виступають ініціаторами та організаторами спільних з бібліотекою культурно-просвітницьких, історико-краєзнавчих та патріотичних заходів. Знаходяться забуті імена, відроджується пам’ять, зберігається та передається поколінням історія рідного краю. Зустрічі, які відбулися в бібліотеці залишили глибокий слід в душах присутніх. Подарована ГО "Українська Ініціатива" література є неоціненним скарбом для бібліотечного фонду. Нещодавно Коропська центральна районна бібліотека отримала в подарунок від ГО "Українська Ініціатива" чергову партію історико-патріотичної літератури. В читальному залі функціонує викладка подарованої літератури». 

2 травня керівник Ічнянського районного осередку ГО «Українська Ініціатива» Віктор Власко та член організації, голова Ічнянської районної ради Григорій Герасименко завершили процес розподілу та поширення наданої Українським інститутом національної пам’яті літератури. Так, 3 травня комплект плакатів «Воїни» було використано під час гри «Джура». Частину матеріалів отримали найбільш активні працівники закладів освіти та культури Ічнянського району. Раніше Віктор Власко передавав літературу від УІНП активістці ГО «Українська Ініціатива» в селі Монастирище Ніні Штанько-Ткаченко, яка, у свою чергу, передала частину матеріалів у сільські школу й бібліотеку.

3 травня в Ічні відбувся районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Активну участь у процесі підготовки та проведення заходу взяв член ГО «Українська Ініціатива», голова Ічнянської районної ради Григорій Герасименко. Під час заходу було використано комплект плакатів «Воїни», переданий від Українського інституту національної пам'яті.

4 травня активістка ГО «Українська Ініціатива» Юлія Дейнега передала комплект літератури в бібліотеку ЦК (Центру культури) в місті Сіверськ (Донецька область). Основну частину переданої літератури становили матеріали Українського інституту національної пам'яті, надані ним для поширення ГО «Українська Ініціатива».

5 травня ГО «Українська Ініціатива» успішно завершила процес поширення наданої Українським інститутом національної пам'яті літератури. Цього дня правління організації отримало відповідні фотоматеріали від директора народного музею історії Авдіївки Тетяни Переверзєвої, яка отримала літературу від правління організації (як надану УІНП, так і здійснені організацією видання) та розподілила її в Авдіївці (Донецька область).

Сумлінно здійснивши процес поширення наданої літератури й матеріалів, правління ГО «Українська Ініціатива» висловлює щиру подяку керівництву та співробітникам Українського інституту національної пам'яті, зокрема, панові Владиславу Куценку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.