«Українська Ініціатива» у Франції: важливі контакти, цінна інформація, підготовка до важливих заходів

19 квітня 2018 року член ГО «Українська Ініціатива» Станіслав Тимчишин, який перебуває у Франції у рамках процесу підготовки відкриття постійного представництва організації у цій країні (заплановано на серпень 2018 року), відвідав бібліотеку імені Симона Петлюри в Парижі.

За люб'язного сприяння пані Мирослави Шот, Станіслав Тимчишин отримав змогу працювати з архівом видатного державного діяча доби УНР, борця за незалежність України Іларіона Косенка, який обіймав посади першого заступника міністра інформації і пропаганди УНР, міністра пошт і телеграфів УНР, був другом сім'ї Симона Петлюри та одним із керівників української громади у Франції.

10 жовтня 2018 року виповниться 130 років з дня народження Іларіона Косенка й ГО «Українська Ініціатива» активно готується до відзначення цієї події. За сприяння київських істориків Олександра Кучерука та Юрія Черченка, вдалося отримати фотографію Іларіона Косенка й копії його статей у часописі «Тризуб».

Працюючи в бібліотеці імені Симона Петлюри, Станіслав Тимчишин отримав набагато якіснішу фотографію Іларіона Косенка, зробив фотокопії дуже важливих його листів та рукописних спогадів про нього, налагодив цінні контакти і здобув низку іншої цінної інформації.

Окрім того, після відвідин могили Симона Петлюри на цвинтарі Монпарнас та вшанування його пам'яті, Станіслав Тимчишин зайнявся безпосередньою підготовкою до важливого публічного заходу, який ГО «Українська Ініціатива» має намір провести в Парижі, — йдеться про організацію обговорення книги спогадів французького діяча Шарля Дюброя «Два роки в Україні. 1917–1919» (Charles Dubreuil “Deux anneés en Ukraine. 1917–1919").

За наполегливу працю правління ГО «Українська Ініціатива» оголошує Станіславу Тимчишин подяку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.