Сьєрра-Леоне підтримує Україну у боротьбі проти російської агресії

9 квітня 2022 в столиці Сьєрра-Леоне, місті Фрітаун, активісти Представництва в Сьєрра-Леоне осередку ГО «Українська Ініціатива» в Гамбії провели акцію на підтримку України.

Під час акції, голова Представництва, пан Абдулай Джало, рішуче засудив злочинну агресію Росії проти нашої держави і наголосив на тому, що російський імперіалізм становить смертельну загрозу для всього прогресивного людства, адже й на теренах Африки російські імперіалісти скоювали та продовжують скоювати жахливі злочини.

Громадяни Сьєрра-Леоне симпатизують Україні й підтримують українців. Окрім загальних причин, цьому сприяє та обставина, що впродовж 2000 – 2005 років у Сьєрра-Леоне перебували українські миротворці у складі миротворчої місії ООН, яка була спрямована на припинення громадянської війни в країні та подолання її наслідків.

Важливо підкреслити, що Республіка Сьєрра-Леоне голосувала за підтримку України під час ухвалення обох резолюцій ООН, що були ухвалені після 24 лютого, а також проголосувала за призупинення членства Росії в Раді з прав людини при ООН. Окрім того, активісти в Сьєрра-Леоне розробляють плани дій для активнішої підтримки України і підкреслюють, що їхня діяльність та позиція не повинні сприйматися як щось екзотичне та дивне, адже саме такою має бути реакція кожної порядної та свідомої людини на звірства російських нелюдів, незалежно від національної, расової чи релігійної приналежності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.