Голова «Української Ініціативи» взяв участь у заході, присвяченому мистецтву та літературі Африки

6 червня 2021 року голова правління ГО «Українська Ініціатива» Юрій Косенко долучився до участі у заході, що відбувся в Національному музеї літератури України (м. Київ) і був присвячений мистецтву та літературі Африки.

25 травня в музеї було відкрито виставку картин під назвою «Материнство Африки». Відтоді впродовж двох останніх тижнів там відбувалися різні тематичні заходи.

Ю. Косенко зробив невелику доповідь, присвячену художній літературі народів Африки та передав музею останні видання, здійснені зусиллями Правління ГО «Українська Ініціатива», котрі мають безпосередній стосунок до зазначеної теми: україномовні переклади творів класика літератури Чаду Жозефа Брагіма Сейда «Під зоряним небом Чаду», класика літератури Ліберії Бай Т. Мура «Вбивство на маніоковому полі», класика літератури Гвінеї Камари Лая «Малий африканець» та книгу «Сомалійські прислів’я мовою оригіналу та в перекладі українською».

Також Ю. Косенко продемонстрував присутнім відеозапис урочистого відкриття меморіальної дошки на честь першого Президента Ботсвани Серетсе Кхами, що відбулося 28 травня у Слов’янську, та прокоментував цю важливу подію.

Головним організатором зазначених заходів у Національному музеї літератури України є ГО «Африканська Рада в Україні», яку очолює почесний віце-консул Республіки Гвінея в Україні Ісса Садіо Діалло.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.