Календарі з віршами індонезійського класика надихатимуть українських солдатів на Луганщині

20 травня 2021 року керівник осередку ГО «Українська Ініціатива» в Луганській області Олег Якубов повідомив Правління організації про завершення першого етапу поширення календарів, виданих у рамках підготовки до відзначення чергової річниці з дня народження класика індонезійської та світової літератури Хайріла Анвара.

Зокрема, календарі отримали українські солдати в Попасній, громадські діячі Луганщини. Незабаром черга має дійти до бібліотек та установ.

У своєму звіті О. Якубов зазначив:

«Особливо велике враження проникливі вірші Хайріла Анвара справили на українських військових. Так, його вірш “Краванг–Бекасі” — це справжня квінтесенція метафізичної сутності визвольної боротьби, це твір, який дає зрозуміти, що ми, живі, маємо надати екзистенційної значущості подвигу тих, хто віддав життя за Батьківщину. Їхні душі задають нам усім риторичне запитання: “Чи ми полягли за перемогу, за надію на краще майбутнє, чи ми загинули марно?” А відповідь на нього залежить від кожного з нас. Проникнення в глибинну сутність цього величного твору спричиняється до пульсації свідомості в ритмі реципрокного осмислення процесів, які відбувалися в Індонезії й відбуваються в Україні.

Ми, активісти ГО “Українська Ініціатива” та друзі організації в Луганській області, з нетерпінням чекаємо заходу, присвяченого вшануванню пам’яті велетня духу Хайріла Анвара, та сподіваємося на те, що Правління організації спроможеться здійснити переклади додаткових матеріалів про життя і творчість цієї видатної людини».

Ще раніше календар отримав і радник Голови Правління ГО «Українська Ініціатива” Віктор Литвінов, який після уважного вивчення тексту вірша “Краванг–Бекасі” зазначив:

«Творчість Хайріла Анвара — це потужна духовна зброя, це засіб для здійснення плідного самозанурення та самоочищення, який може бути дуже корисним в Україні. Адже, справжні українські патріоти — це люди, які здатні до активного саморозвитку і прагнуть використовувати усі придатні для цього елементи світового досвіду для боротьби за ствердження Української Державності».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.