В Ічні відкрили пам’ятну дошку та провели захід на честь борця за незалежність України А. Кмети

23 лютого 2021 року зусиллями ГО «Українська Ініціатива», за сприяння органів місцевого самоврядування, в місті Ічня (Чернігівська область) було відкрито меморіальну дошку на честь видатного борця за незалежність України А. Кмети.

Подію приурочено до 130-річчя з дня народження Архипа Йосиповича Кмети (19.02.1891–02.06.1978), полковника Армії УНР, організатора підпілля ОУН на Чернігівщині та громадського діяча.

Після власне відкриття дошки, встановленої на будівлі Ічнянського історико-краєзнавчого музею, в Ічнянській центральній бібліотеці ім. С. Васильченка відбувся інформаційний захід, присвячений висвітленню та аналізу життєвого шляху А. Кмети.

Під час заходу до присутніх, серед яких були й гості з Ніжина, звернулися перший заступник міського голови Ярослав Животяга, представник Українського інституту національної пам’яті Сергій Бутко та голова правління ГО «Українська Ініціатива» Юрій Косенко. Правління організації висловлює щиру подяку усім причетним до підготовки та проведення зазначеного заходу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.