У Києві відбулася відкрита лекція на тему «Лісові брати: знайомство з литовськими партизанами (1944–1956)»

25 травня 2018 року члени правління ГО «Українська Ініціатива» Юрій Косенко та Ольга Тимчишин взяли участь у заході, який було організовано Київським товариством литовської культури ім. Майроніса та приурочено до 100-річчя відновлення Литовської державності і дня вшанування партизанів, армії та суспільної єдності Литви.

Захід мав вигляд відкритої лекції на тему «Лісові брати: знайомство з литовськими партизанами (1944–1956)».

Співдоповідачами виступили Юрій Косенко, який зробив вступ до головної теми, стисло висвітливши перебіг Литовських Визвольних Змагань 1917–1920 рр., становлення Литовської держави після відновлення незалежності та зв’язки українського визвольного руху й Литви, та Олександра Петраускайте, студентка Києво-Могилянської академії, історик, дослідниця тематики партизанського руху в Литві та Україні, яка й висвітлила головну тему заходу.

Після прослуховування доповідей присутні мали змогу доповнити доповідачів та почути відповіді на свої питання.

Захід відбувся у приміщенні Музею Української Революції (розташований у Київському міському Будинку вчителя), директор якого, пан О. Кучерук, зробив низку цінних доповнень до головних виступів.

Правління ГО «Українська Ініціатива» дякує литовським друзям, зокрема пані Рамунє Малікєнайте, за надану можливість взяти участь у цікавому й важливому заході та сподівається на подальшу плідну співпрацю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.