Прес-анонс: Громадянське суспільство пропонує стратегію і тактику культурно-просвітницької роботи на Донбасі

26 червня в «Укрінформі» у Києві відбудеться прес-конференція на тему «Стратегія і тактика культурно-просвітницької роботи на Донбасі».

В її роботі візьмуть участь голова правління ГО «Українська Ініціатива» Юрій Косенко, керівник культурно-освітньої фундації «Лібера Лібераті» (Краматорськ) Максим Потапчук, член правління ГО «Бахмут Український» Світлана Кравченко, керівник осередку ГО «Українська Ініціатива» в місті Ічня Чернігівської області Віктор Власко, радник міністра інформаційної політики Дмитро Ткаченко, координатор Таврійської гуманітарної платформи Андрій Іванець.

«В силу різних причин державні структури не завжди можуть діяти ефективно на звільнених територіях. Тому ми не чекаємо, поки держава щось зробить у культурно-просвітницькій сфері на Донбасі, а беремо справу у свої руки», — говорить керівник ГО «Українська Ініціатива» Юрій Косенко.

За його словами, важливо фізично звільнити від окупантів українські території, але так само необхідно оздоровити суспільну атмосферу на звільнених землях, адже значна частина населення вражена агресивною ворожою пропагандою.

Координатор Таврійської гуманітарної платформи Андрій Іванець розповів, що громадські організації накопичили чималий досвід культурної роботи серед жителів звільнених районів Донбасу.

«Цінний досвід мають і донбаські організації, його потрібно розповсюджувати як на Сході, так і аналізувати його з точки зору використання у майбутньому в Криму», — вважає А. Іванець.

«Ми готові поділитися методами роботи у гуманітарній сфері, які напрацювали на Донбасі, і сподіваємось знайти нових партнерів серед структур громадянського суспільства, готових працювати на зміцнення Соборності нашої країни», — сказав Ю. Косенко.

Прес-конференція відбудеться 26 червня, у понеділок, о 14:00 за адресою: «Укрінформ», Київ, вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. метро «Театральна»).

Прес-служба
ГО «Таврійська гуманітарна платформа»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.