У Гвінеї відбулася акція на підтримку України

11 квітня 2022 в столиці Республіки Гвінея, місті Конакрі, відбулася акція на підтримку України, проведена активістами Представництва в Гвінеї осередку ГО «Українська Ініціатива» в Гамбії.

Хоча Республіка Гвінея не брала участі в голосуванні в ООН під час ухвалення резолюцій з українського питання, цьому є свої пояснення, оскільки торік у Гвінеї відбувся переворот, в результаті якого від влади було усунуто проросійського диктатора Альфу Конде, під час правління якого російські експлуататори присмокталися до родовищ бокситів і намагалися використовувати надання підтримки диктатору, який, переробляючи закони під себе, прагнув залишитися при владі на третій термін, вдаючись до насильства і вбивства мирних протестувальників. Після перевороту новим очільником Гвінеї став Мамаду Думбуйя, країна ще не оговталася після зазначених подій. Однак, багато гвінейців щиро підтримують Україну і бажають перемоги нашій державі, оскільки російські імперіалісти завдали багато шкоди гвінейській державності.

В рамках заходу, активісти зробили звернення французькою мовою, а також поширеними у Гвінеї мовами фула й сусу, щоб якомога більше гвінейців дізналися правду про героїчний опір українського народу російським загарбникам. Також, гвінейські активісти заявили, що їх надихає велике вчення славетного Провідника Української Нації Степана Бандери, а наполеглива інформаційна робота стане їхнім внеском у спільну перемогу над російським імперіалізмом.

Активісти заявили про підтримку голови правління ГО «Українська Ініціатива» Юрія Косенка та про підтримку керівника осередку ГО «Українська Ініціатива» в Гамбії Моду Чєка Йалуби, який є безпосереднім керівником Представництв гамбійського осередку організації в Сьєрра-Леоне та Гвінеї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.