Юрій Косенко долучився до конференції «30 років відносин дружби і співробітництва між В’єтнамом та Україною»

21 січня 2022 голова правління ГО «Українська Ініціатива» Юрій Косенко взяв участь в конференції «30 років відносин дружби і співробітництва між В’єтнамом та Україною», що відбулася в Дипломатичній академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС.

Участь у заході взяли Надзвичайний і Повноважний Посол СР В’єтнам в Україні Нгуєн Хонг Тхак, новопризначений Посол України у В’єтнамі Олександр Гаман, науковці, дипломати. Частина учасників долучилася до участі у заході за допомогою відеозв’язку.

Під час заходу, Ю. Косенко подарував Послу В’єтнаму в Україні пробні календарі, що були видані Правлінням організації до 30-річчя встановлення дипломатичних відносин між нашими країнами, та анонсував низку заходів та акцій, котрі будуть здійснюватися в рамках реалізації в’єтнамської програми ГО «Українська Ініціатива» у співпраці з Посольством СР В’єтнам в Україні.

Шановний пан Нгуєн Хонг Тхак та Ю. Косенко домовилися провести зустріч найближчим часом і остаточно узгодити дати й терміни реалізації заходів та акцій, стосовно яких було досягнуто взаєморозуміння під час попереднього спілкування. Однією з найважливіших подій в’єтнамської програми стане перевидання українського перекладу славетної поеми «Лук Ван Тієн» авторства класика в’єтнамської літератури Нгуєна Дінь Тьєу, 200-річчя з дня народження якого відзначається цього року згідно з постановою Генасамблеї ЮНЕСКО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.