В Інституті всесвітньої історії обговорювали перспективи співпраці України з країнами Субсахарської Африки

За інформаційної підтримки ГО «Українська ініціатива» 16 червня 2016 року в ДУ «Інститут всесвітньої історії НАН України» відбулася міжнародна наукова конференція «Глобальні трансформаційні процеси у країнах світової периферії (регіон Субсахарської Африки): виклики та можливості для України».

У роботі конференції взяли участь представники посольств та консульств низки африканських та азійських країн, відповідальні працівники Міністерства закордонних справ України, Міністерства освіти і науки України, очільники громадських організацій та науковці з низки освітніх установ.

Голова правління громадської організації «Українська ініціатива» Косенко Ю.А. у своїй доповіді на конференції проаналізував ключові етапи становлення незалежних африканських держав та перспективи їхнього подальшого розвитку.

Заступник голови громадської організації «Українська ініціатива» Тимчишин О.В. на основі чисельних джерел проаналізувала успіхи та проблеми Намібії після здобуття нею незалежності.

Доповідь радника відділу країн Підсахарської Африки Департаменту країн Близького Сходу та Африки Міністерства закордонних справ України Оганова А.Т. була присвяченя темі «Стан та перспективи співробітництва України з країнами Африканського континенту».

Віце-консул Гвінейської Республіки в Україні, віце-президент громадської організації «Африканська рада в Україні» Діало Ісса Садіо у своїй доповіді «Українсько-африканські відносини: минуле, сучасне, майбутнє» висвітлив деякі ключові питання історії розвитку відносин України з країнами Субсахарської Африки.

Проблемам та перспективам нігерійсько-українського економічного співробітництва була присвячена доповідь радника Посольства Федеративної Республіки Нігерія в Україні Чікезі Огбонни Нвачукву (англ.).

Доктор політичних наук, доцент, директор Інституту Конфуція від китайської сторони Київського національного лінгвістичного університету Ши Яцзюнь присвятив свій виступ висвітленню діяльності Інституту Конфуція в Африці.

Наукові доповіді на конференції супроводжувались цікавими дискусіями, учасники висловили чимало обґрунтованих пропозицій щодо подальшої активізації всебічної співпраці України з країнами Субсахарської Африки відповідно до реалій сучасності.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.